Welkom op mijn site. Ik heb me altijd geïnteresseerd in massages en vind het zelf ook heerlijk om een massage te ondergaan. Twee handen die zo’n uitwerking kunnen hebben op lichaam en geest, dat wilde ik graag leren en bij andere mensen toepassen. In april 2004 heb ik mijn eerste certificaat ontvangen voor de cursus ontspanningsmassage.

Nadat ik in 2006 mijn NGS diploma sportmassage behaald heb, ben ik  een massagepraktijk gestart, bij mij thuis, in Arnhem-Zuid. Ik heb diverse cursussen gevolgd, ben een erkend Sabaaydi masseur en heb in 2011 mijn HBO opleiding therapeut Integrale Lichaamsmassage afgerond bij instituut Sonnevelt. In december 2015 heb ik een ademcoach opleiding bij Annette Weers afgerond. Vanaf februari 2016 kun je bij mij ook terecht voor een ademsessie en zal ik de ademhaling meenemen in mijn massagebehandeling.

Om nog meer uit de behandelingen te halen heb ik Reiki I en II gedaan bij Reikimaster Anita de Groot. Op dit moment ben ik bezig mij verder te ontwikkelen in energetisch werken en volg hiervoor cursussen bij Annemiek Douw. Voor uitleg over energiewerk klik hier.

Veder ga ik regelmatig naar workshops en lezingen over onderwerpen die een aanvulling kunnen zijn in mijn praktijk.

Ik ben een massagetherapeut die vanuit een holistische visie werkt en kijkt naar de mens als een geheel van lichaam, gevoelens, gedachten, relaties en overtuigingen. Al deze gebieden beïnvloeden elkaar en kunnen niet los van elkaar gezien worden. Ze vormen samen een balans.

De basis van al mijn behandelingen is observeren, luisteren, zo nodig vragen stellen, masseren en energetisch werken. Mijn doel als massagetherapeut is om samen te werken aan bewustwording van het eigen lichaam en aandacht te geven aan het geheel. De holistische benadering en de massage stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam.

In mijn behandelingen integreer ik onder andere Westerse massagetechnieken en Oosterse massagetechnieken. De Oosterse technieken, die ik gebruik, zijn gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde, waarbij je door middel van (drukpunt)massage de energie weer laat stromen daar waar het nodig is. De Westerse technieken zorgen ervoor dat de spieren en gewrichten soepel worden en blijven. Als ik tijdens de massagebehandeling voel dat iemand extra energie kan gebruiken of ik voel dat er een blokkade zit, dan zal ik hier aandacht aan geven, ook werk ik aan de bewustwording van de ademhaling.

De eerste massagebehandeling of ademsessie begint met een intakegesprek. Heeft u interesse, of behoefte aan meer informatie? Ik ben te bereiken via de mail of telefoon.