FILOSOFIE

Aanraking
De huid is het grootste en na de hersenen misschien ook wel het belangrijkste orgaan. Aanraking en streling van de huid zet processen in werking die niet alleen voor een algemeen welbehagen zorgen, maar ook voor een betere gezondheid. Aangeraakt worden is net zo belangrijk als gezonde voeding en lichaamsbeweging.

Aandacht
Een masseur kan nog zo goed zijn grepen kennen, de kwaliteit van de aanraking hangt voor een groot deel af van de aandacht die er in zit. Wanneer je met aandacht en respect masseert, is dat voelbaar. Op deze manier zal je eerder vertrouwen krijgen en is het makkelijker om je over te geven. Dit bevordert een ontspanning en soepelheid in de spieren. Als je de aandacht bewust voelt kan dat troostend en genezend werken. Ook vragen en antwoorden tijdens de behandeling kunnen nieuwe inzichten geven.

Warmte
Door warmte voelen we ons behaaglijk, op ons gemak en komen we makkelijker in beweging. Ons lichaam kan beter ontspannen als het warm is en het is ook beter voor onze spieren en gewrichten. Met een massage wordt je meer bewust van de koude lichaamsdelen. Het kneden van spieren en huid en massage met aandacht voor de energiebanen, stimuleert de doorbloeding waardoor je van binnenuit weer warm wordt.

Ontspanning
Een massage helpt lichamelijk en geestelijk ontspannen. Spanningen zetten zich vaak vast. De een krijgt een pijnlijke schouder, de ander heeft last van hoofdpijn of rugpijn. Lichaam en geest werken samen, zelfs opgekropte emoties kunnen door een massage loskomen. Als je dit toe kunt laten kun je deze spanning ook weer kwijt raken en kan herstel beginnen.

Bewustwording
Helaas zijn we steeds meer verdwaald van ons lichaam en leven op dit moment vaak vanuit ons hoofd. We staan verder dan ooit van de aarde en ook verder dan ooit met beide benen op de grond. We zien ons lichaam als een instrument dat het altijd moet doen en er wordt niet (echt) naar omgekeken. We worden ons hiervan weer even bewust als we pijntjes voelen of ziek worden. Maar ook dan wordt er niet geluisterd, we willen weer zo snel mogelijk verder gaan zonder aandacht te schenken aan wat de reden kan zijn. En toch is het beste medicijn luisteren en voelen, het lichaam is jouw beste raadgever, luister echt naar wat het te vertellen heeft. Neem er de tijd voor, ga even uit je hoofd. Geef jezelf een massagebehandeling cadeau zodat jouw lichaam bewust wordt aangeraakt en aandacht krijgt,  waardoor het ook in het dagelijks leven makkelijker wordt om te luisteren naar je lichaam.