ENERGIEWERK

Alles is energie.

Jij bent energie, ik ben energie, de natuur is energie, alles wat we zien en waarnemen is energie, ook onze gedachten en wat we voelen.

Je kent het wel, je komt binnen bij een feestje en je hebt direct het gevoel van: “oh gezellig hier” of “hier hangt geen fijne sfeer”. Dit heeft alles te maken met de energie die op dat moment in de ruimte aanwezig is. Het zijn allemaal trillingen, frequenties en impulsen van energie die in dit geval de mensen op het feestje meebrengen.

Toen ik met masseren begon kreeg ik regelmatig te horen “jij hebt speciale handen”, een mooi compliment, maar wat zou ik daar verder mee kunnen?  Ik ben op zoek gegaan en zo met energetisch werken in aanraking gekomen. Allereerst ben ik begonnen met Reiki, omdat dit voor mij voelde als het begin. Nadat ik Reiki I en II had afgerond en voelde en zag wat een verdieping het bracht tijdens de massages maar ook in mijn dagelijks leven ben ik mij verder gaan ontwikkelen.

Dit zijn de methoden die ik inzet tijdens mijn massagebehandelingen:

REIKI – een andere naam voor Universele Levenskracht
Het is een werkvorm, die handoplegging gebruikt om energie door te geven.

Wat is dat?
Reiki is een vanuit Japan overgekomen systeem van handoplegging, waarbij je levenskracht (Ki, Chi etc.) kunt doorgeven aan jezelf en anderen. Dr. Mikao Usui gaf de Japanse naam Reiki aan universele levensenergie. Niet om iets nieuws te creëren, maar om uitdrukking te geven aan de vorm waarin hij deze universele levensenergie aan de wereld wilde presenteren.

Wat doet het?
Een reikibehandeling geeft je innerlijke rust. De energie heeft een kalmerende en genezende invloed. Reiki reinigt en ontgift je lichaam, vergroot  vitaliteit en weerstand, activeert het zelfgenezend vermogen en brengt je in balans.

Reik I en II heb ik gedaan bij Anita de Groot in Arnhem.

MAGNETISEREN EN AURA
Deze manier van energetisch werken is anders dan Reiki.

Wat is magnetiseren?
Magnetiseren is het overbrengen van energie van mij naar jou. Hiervoor zijn twee manieren: het geven van de eigen energie, hierdoor raak je uiteindelijk vermoeid en loom omdat de energie niet onuitputtelijk is of werken met de universele energie, die overal rondom ons heen is. Deze manier van werken heet gekanaliseerde energie, hierbij fungeer je als doorgeefluik (dit is de methode waar ik mee werk). Bij magnetiseren ga je voelen waar de blokkade (vastzittende energie) zit. De blokkade kun je zien als een steen in een stromend beekje, het water kan niet goed doorstromen, als je de steen weghaalt kan het weer herstellen. Ik geef energie door aan jou, hierdoor heft de blokkade op gaat de energie weer stromen, zodat het kan helen. Ervaringen tijdens het magnetiseren zijn onder andere warm of koud, tinteling, ontspanning, emoties loslaten.

Wat is een aura?
De aura is een energieveld dat in en om je lichaam zit en vergelijkbaar is met de Russische poppetjes, matruschka’s. Om de kleinste  zit een grotere en daaromheen weer een, etc. Als bijvoorbeeld poppetje zeven door elkaar geschud wordt, dan schudden alle  poppetjes. Zo is het ook met de energie in je aura. Een blokkade in de aura is vastzittende energie te vergelijken met een knoop in je  spier. Het werken in een aura is niet fysiek zoals bovenstaande methoden. Ik houd mijn handen boven je lichaam, ga voelen waar de blokkade zit en probeer deze op te lossen zodat ook in de aura energie door kan stromen.

Ik volg hiervoor cursussen en ga regelmatig naar verdiepingsdagen bij Annemiek Douw. Zij heeft twee boeken geschreven over de auralagen en heeft een praktijk in Valkenswaard.

Energiewerk en massage
Een mooie combinatie! Om het effect van een massage te vergroten maak ik graag gebruik van de energie die ik mag geven, haal ik energie weg waar je last van hebt of ik voel een blokkade en probeer deze weg te nemen. Het draagt allemaal bij aan het zelfgenezend vermogen van ons lichaam.