ADEMEN IS EEN KRACHTIG INSTRUMENT DAT JE ALTIJD BIJ JE HEBT,
HET ALTIJD DOET, MAAR WAARVAN WE ONS NIET MEER BEWUST ZIJN IN HET DAGELIJKSE LEVEN

ADEMEN IS LEVEN!

Tijdens de opleiding ademcoach werd ik diep geraakt en heb ik zelf veel baat gehad bij de ademsessies die ik tijdens de opleiding heb ondergaan. Een ademsessie is een “reis” naar binnen waarbij je emoties kunt tegenkomen die je kunt doorademen waardoor je letterlijk meer ruimte krijgt en na de sessie een diepe ontspanning ervaart. Het heeft mij niet meer losgelaten en ik wist het meteen  “ik ga de kracht van ademhaling meer aandacht geven tijdens mijn massagebehandelingen”.

ADEMEN

Het ademhalingspatroon kun je zien als een metafoor voor hoe je leeft. We leven in een gejaagde en soms angstige wereld, het gevolg hiervan is dat we onze adem regelmatig inhouden of dat we oppervlakkig ademen. We houden onze ademhaling in om niets te hoeven voelen en emoties te onderdrukken. Dit betekent dat emoties letterlijk worden binnengehouden wat veel energie vraagt en chronische spanning creëert in ons lichaam. Als het spannend wordt of je hebt veel stress dan adem je vaak oppervlakkig en hoog, als je dit regelmatig doet dan kan dat lijden tot vermoeidheid en soms ook tot hyperventilatie.

“Even diep ademhalen” geeft al ontspanning in spieren en in je hoofd, probeer het maar 🙂

De methode waar ik mee werk is de open verbonden (bewuste) ademhaling, het is een ademhalingstechniek die zorgt voor meer zuurstofopname op celniveau, hetgeen resulteert in een fysieke en emotionele vitalisering. Je leert weer optimaal te ademen met alle positieve gevolgen van dien.
Het is ook een hulpmiddel dat je mee kunt nemen in je leven voor alle mogelijke lastige situaties die je nog zou kunnen tegenkomen. Wanneer je leert door onprettige momenten heen te ademen met behulp van een open, verbonden ademhaling, zullen deze momenten een minder heftige invloed hebben op de kwaliteit van je leven.

 • Door bewust te leren ademen, herstel je je natuurlijke ademhaling. Je leert als het ware opnieuw te ademen met een optimale zuurstofopname.
 • De voordelen van bewust ademen zijn enorm. Een studie toonde aan, dat 70% van de gifstoffen die we elke dag opnemen, door de adem uit ons lichaam verwijderd kan worden. Dit komt, omdat de verbonden ademhaling het stofwisselingsmechanisme stimuleert. Bij een slechte ademgewoonte blijft het gif in het lichaam en gaat het meerdere keren door het gehele circulatiesysteem.
 • 75% van onze bloedcirculatie ligt in het midden en onderste gebied van de romp. Als we diep in de buik ademen voeden we dit gebied. Als we oppervlakkig ademen, ontnemen we ons lichaam de voeding die het het hardst nodig heeft.
 • Ademen stimuleert de processen van alle cellen in ons lichaam: huid, organen, spieren, botten, bloed etc. De adem is het primaire aflever systeem voor voedsel en energie.
 • Een volle, diepe ademhaling masseert de inwendige organen en buikspieren. Goed ademen met het middenrif masseert en beweegt het hart, lever en alle andere organen en spieren inclusief de hersenen. Het ingenieuze systeem van 8 diafragma’s verbinden het lichaam van top tot teen, stimuleert elk deel van het lichaam als het middenrif uitzet en ontspant.
 • Het zorgt dus voor een grote verbetering van de doorbloeding en het stofwisselingssysteem.
 • Het zorgt voor het verwijderen van spanningen en blokkades, die onze levenslust en gezondheid belemmeren.
 • Als je doorademt zet je de emoties niet vast, wat zorgt voor minder ballast in het bewuste en onderbewuste.
 • Het zet weerstand om in enthousiasme.
 • De sleutel tot succes bij bewuste ademhaling is zachtheid en tederheid!
 • Het levert een gevoel op van diepe, duurzame innerlijke vrede.
 • Het verhoogt de mentale helderheid.
 • Het helpt je bij het afnemen van buitensporige denkactiviteit. Het vergemakkelijkt het stellen van je eigen grenzen

Heb je interesse in een massagebehandeling met aandacht voor de ademhaling? Kijk dan even bij Massages + tarieven.